Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Tijdelijk gratis verzending vanaf € 50

KitchenAid

een juweel op het aanrecht

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool (690 gram)
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie + een beetje extra voor het serveren
  • 1 theelepel zeezout
  • 60 gram tahin
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 1 theelepel gehakte knoflook (1 teentje)
  • 1/8 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

Tip: Is de hummus nog niet helemaal op smaak? Voeg nog wat extra zeezout, citroensap, tahin of knoflook toe voor wat extra smaak.

Maak je eigen geroosterde bloemkool hummus

Zo maak je het

  • Verwarm je oven voor op 200 °C
  • Pak een brede bakplaat en bekleed deze met bakpapier
  • Snij de bloemkool in roosjes en meng deze vervolgens met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout. Verspreid de bloemkoolroosjes daarna over de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster deze ongeveer 30 minuten of totdat de bloemkoolroosjes zacht zijn en bruin beginnen te worden. Draai ze tussendoor ook een paar keer om.
  • Tijd om het pareltje uit je keuken tevoorschijn te halen: de KitchenAid Artisan K400 blender! Doe hierin eerst de geroosterde bloemkool, de rest van de olijfolie en het zout gevolgd door 60 gram tahin, 3 el citroensap, 1 fijngehakt knoflookteentje, 1/8 tl gerookt paprikapoeder, een snufje cayennepeper en 1 el bladpeterselie.
  • Vergrendel de deksel en blend alles voor ongeveer 30 tot 60 seconden op hoge snelheid totdat alles goed vermengd is en de gewenste consistentie heeft. Tip: blijven de ingrediënten een klein beetje aan de zijkant van de blender hangen? Stop dan tussendoor even met blenden en schraap de zijkanten van de mengbeker schoon.
  • Schep de hummus in een mooi bakje en maak het af met een klein beetje olijfolie, peterselie en wat paprikapoeder. Heerlijk om te serveren met wat brood of andere hapjes. Eetsmakelijk!