een juweel op het aanrecht
Tip: Varieer met de smaak van de worsten door er verschillende kruiden aan toe te voegen. Vervang bijvoorbeeld de salie voor rozemarijn en doe er wat appelstukjes bij.
Op een vol bord barbecue worsten
Neem de KitchenAid voedselmolen erbij, zet de fijne maalschijf vast en bevestig de voedselmolen aan je KitchenAid standmixer. Doe alle ingrediënten behalve het zout in een kom en meng goed door. Zet de KitchenAid standmixer op de vierde snelheidsstand en schep het mengsel bovenin de voedselmolen. Duw met de stamper het vlees aan vang het gemalen vlees op in een bakje. Voeg na het malen het zout toe aan de kom en meng door het gehakt.
Haal de fijne maalschijf uit de voedselmolen. Zet de stansmixer weer op de vierde snelheidsstand en voer het vlees vast in de voedselmaler. Doe dit voordat je de worstvuller vastmaakt, om te voorkomen dat er luchtbellen in je worst zitten. Zet daarna de grote tuit vast in de voedselmolen. Smeer de tuit in met een beetje olijfolie en schuif de darm over de tuit heen. Zet de standmixer weer op de vierde snelheidsstand. Duw met de stamper het vlees langzaam door de voedselmolen. Je kunt de lange worst die ontstaat kleiner maken door de darm een paar keer rond te draaien. Bak de worsten vervolgens in een pan of met lekker weer buiten op de barbecue. Eet smakelijk!