Voor 20:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Tijdelijk gratis verzending vanaf € 50

KitchenAid

een juweel op het aanrecht

Ingrediënten

  • 100 gram ongezoete cacaopoeder
  • 400 gram suiker
  • 20 ml espresso
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 240 gram bloem
  • 8 gram bakboeder
  • 3 gram zout
  • 225 gram boter
  • 230 gram pure chocolade
  • Poedersuiker

En nu zelf aan de slag:

Zo maak je het

  • Gebruik het weegschaalgedeelte van de zeef om de chocolade in af te wegen
  • Koppel daarna de zeef met weegschaal aan de keukenmixer en druk op ‘tare’ om de weegschaal op 0 te zetten.
  • Voeg het cacaopoeder en de suiker bij elkaar om af te wegen en druk steeds op ‘tare’ bij het toevoegen van nieuwe ingrediënten.
  • Zet de keukenmixer op snelheid 2 en zeef de cacao en suiker in de kom. Terwijl de zeef zijn werk doet, voeg je de espresso, eieren en vanille toe.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zout in de schaal en druk steeds weer op ‘tare’ bij het toevoegen van de nieuwe ingrediënten.
  • Zet de keukenmixer op snelheid 4 en zeef de ingrediënten zodat ze in de kom terechtkomen.
  • Smelt de boter en chocolade samen in een pannetje
  • Voeg het mengsel vervolgens toe aan de kom en zet de snelheid op stand 2 totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Bedek de kom met folie en zet deze minstens 4 uur in de koelkast om te koelen.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC
  • Leg bakpapier op een plaat en rol het koekjesdeeg in balletjes van ongeveer 2,5 cm. Rol de balletjes in een bakje poedersuiker en leg ze vervolgens op het bakpapier. Zorg hierbij dat je genoeg ruimte tussen elk koekje hebt, zodat ze tijdens het bakken niet met elkaar versmelten.
  • Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens een paar minuten buiten de oven nog op het bakpapier rusten voordat je ze op een rooster laat afkoelen.