Gebruik het weegschaalgedeelte van de zeef om de chocolade in af te wegen
Koppel daarna de zeef met weegschaal aan de keukenmixer en druk op ‘tare’ om de weegschaal op 0 te zetten.
Voeg het cacaopoeder en de suiker bij elkaar om af te wegen en druk steeds op ‘tare’ bij het toevoegen van nieuwe ingrediënten.
Zet de keukenmixer op snelheid 2 en zeef de cacao en suiker in de kom. Terwijl de zeef zijn werk doet, voeg je de espresso, eieren en vanille toe.
Meng de bloem met het bakpoeder en zout in de schaal en druk steeds weer op ‘tare’ bij het toevoegen van de nieuwe ingrediënten.
Zet de keukenmixer op snelheid 4 en zeef de ingrediënten zodat ze in de kom terechtkomen.
Smelt de boter en chocolade samen in een pannetje
Voeg het mengsel vervolgens toe aan de kom en zet de snelheid op stand 2 totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Bedek de kom met folie en zet deze minstens 4 uur in de koelkast om te koelen.
Verwarm de oven voor op 180ºC
Leg bakpapier op een plaat en rol het koekjesdeeg in balletjes van ongeveer 2,5 cm. Rol de balletjes in een bakje poedersuiker en leg ze vervolgens op het bakpapier. Zorg hierbij dat je genoeg ruimte tussen elk koekje hebt, zodat ze tijdens het bakken niet met elkaar versmelten.
Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens een paar minuten buiten de oven nog op het bakpapier rusten voordat je ze op een rooster laat afkoelen.
Cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies om de website goed te laten werken, plaatsen we analytische cookies om de ervaring op onze website te verbeteren. Ook plaatsen we cookies zodat wij en derde partijen jouw gedrag kunnen volgen en persoonlijke inhoud en advertenties kunnen laten zien. Meer weten? Lees ons cookiebeleid. Voor volledige functionaliteit is het nodig om onze cookies te accepteren. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen we alleen functionele cookies. Je kunt je toestemming later weer intrekken door je cookies te verwijderen.