• 4 blaadjes gelatine
• 75 ml sinaasappellikeur
• 125 ml slagroom
• 1 el suiker
• 500 g Almhof volle kwark Spaanse sinaasappel
• 150 g lange vingers
• 1 sinaasappel
• Springvorm (ca. Ø 20 cm)
• Vershoudfolie
• Lint
1. Bekleed de springvorm met vershoudfolie. Week de blaadjes gelatine ca. 5 minuten in koud water. Verwarm ondertussen de sinaasappellikeur in een steelpannetje op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de warm likeur. Roer goed door en laat afkoelen.
2. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de slagroom en de Almhof volle kwark Spaanse sinaasappel door elkaar. Voeg het gelatinemengsel toe en roer nog een keer goed door. Schenk het kwarkmengsel in de springvorm. Dek ook aan de bovenkant af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
3. Haal het kwarkmengsel voorzichtig uit de springvorm en stort op een bord of taartschaal. Verdeel de lange vingers langs de rand en bind er een lint omheen.
4. Snijd de sinaasappel in dunne plakjes en verdeel over de binnenkant van de charlotte. Besprenkel de sinaasappelpartjes eventueel nog met een beetje van de sinaasappellikeur en serveer.
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*
Deel dit inspiratieartikel: