Hoe vaak gooi jij etensresten weg die ergens achterin je koelkast liggen? De kleine beetjes vallen misschien niet op, maar voor een gemiddeld Nederlands huishouden komt dit neer op ruim 40 kilo weggegooid voedsel per jaar, per persoon! Met een FoodSaver in huis vacumeer je etenswaren en voorkom je dat je etensresten onnodig snel bederven. Maar wist je ook dat je met gevacumeerde etenswaren heel lekker sous-vide kan koken? Met deze 5 tips ga je onnodige voedselverspilling tegen en haal je meer uit je vacumeermachine.
Als je een ster bent in het maken van té grote porties of één van je koelkast schappen gewijd is aan vergeten groenten, is een vacumeermachine misschien wel de uitkomst. Met een FoodSaver-vershoudsysteem zorg je dat je restjes, tussendoortjes, sauzen en soepen tot wel twee keer langer kunt bewaren in de koel- of keukenkast. Daardoor kun je één keer koken en meerdere keren van die lekkere maaltijd genieten, in plaats van wat overblijft weg te gooien. Een onverwachts etentje buiten de deur? Dan kun je die vooraf gevacumeerde groenten nét iets langer bewaren, zodat je er toch nog mee kunt koken.
Als je niet van koken houdt, maar wel graag gezond eet, is meal preppen en een vacumeermachine een match made in heaven. Zorg dat je een aantal speciale bewaarbakjes van FoodSaver in huis hebt, die aangesloten kunnen worden op je vacumeermachine. Zo blijft je bereide eten langer lekker, terwijl je daar maar twee keer per week voor hoeft te koken! De bewaarbakjes zijn stapelbaar, waardoor één schap in je koelkast genoeg ruimte biedt voor een halve week aan maaltijden.
Een chaotische, volle koelkast is verleden tijd met een FoodSaver-vershoudsysteem. Vacumeer je eten in vershoudzakken of in de speciaal ontworpen, stapelbare bakken. Zo creëer je in een handomdraai orde en overzicht! De FoodSaver voorraaddozen zijn gemaakt van helder, BPA-vrij en scheur- en breukbestendig Tritan. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Nog meer ruimte besparen? Kies dan zipper zakken. Deze zijn extra ruimtebesparend en bovendien BPA-vrij en herbruikbaar. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor sous-vide bereiding.
Dol op koffie? Koffiebonen blijven hun aroma’s veel beter behouden als ze niet in aanraking komen met zuurstof. Vacumeer de bonen en geniet langer van een aromatisch kopje koffie. Maar, wist je dat je een FoodSaver voor meer dan alleen eten kunt gebruiken? Naast het bewaren van eten, kun je FoodSaver ook gebruiken voor het vacumeren van andere producten. Gepolijst zilver blijft gevacumeerd bijvoorbeeld veel langer mooi, omdat het op deze manier niet in aanraking komt met een zuurstofrijke omgeving. Ga je op reis? Berg je paspoort en telefoon waterdicht op door deze te vacumeren in een zipper zak.
Sous-vide is Frans voor ‘onder vacuüm’ en betekent vacuümgaren. Vacuüm verpakte etenswaren worden op een relatief lage, constante temperatuur gegaard in een warm waterbad. Door sous-vide te koken gaar je gerechten heel gelijkmatig zonder dat je erbij hoeft te blijven. Zo hoef je na het vacuüm garen een stukje vlees alleen nog kort te bakken. Een sous-vide apparaat neemt niet heel veel extra ruimte in je keukenkastje in, maar wil je toch wat ruimte besparen? Kies dan voor speciale sous-vide sticks die je in je eigen pan kunt klemmen. Deze creëren hetzelfde effect!
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*
Deel dit inspiratieartikel:
Maak kennis met vijf verschillende koffiezetapparaten en ontdek welke manier van koffie bereiden bij jou past!
Een druk leven, maar toch iedere avond een gezonde maaltijd op tafel zetten? Met deze 5 tips voor slowcooken met de Crock-Pot slowcooker lukt het jou!
De bereidingswijze sous-vide wordt steeds populairder. Wij zetten alles over deze bijzondere bereidingsmethode voor je op een rij.